Emmenaar opgepakt voor moord André Lubbers

Andre Lubbers: thuis doodgeschoten

De politie heeft dinsdagochtend een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats opgepakt voor betrokkenheid bij de dood van André Lubbers (68) uit Klazienaveen. De ondernemer werd op zaterdag 11 augustus dood aangetroffen in zijn woning.

De 23-jarige man werd ’s ochtends in een woning in Emmen opgepakt. Dat gebeurde rond een uur of zeven door een arrestatieteam (AT). De man werd opgepakt door leden van een AT omdat hij mogelijk vuurwapengevaarlijk is. De ondernemer Lubbers werd namelijk doodgeschoten.

De politie zegt niet exact te weten wat de rol van de verdachte is bij de moord op André Lubbers. “Wij gaan ervan uit dat de man er in ieder geval iets mee te maken heeft.Dat hij in de woning was of mee is gereden met een ander”, zegt politiewoordvoerder Kalina Pruntel.

Ook is nog niet duidelijk waarom Lubbers werd omgebracht. “Of er een geschil was of een uit de hand gelopen inbraak of overval. Dat moeten we nog uitzoeken.” De politie houdt er rekening mee dat nog meer mensen worden opgepakt.

Het onderzoek naar de dood van Lubbers is nog volop bezig. Tot dusver heeft de politie nog geen sporen in de woning gevonden met DNA van een dader. Er ligt nog wel materiaal bij het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) dat nog moet worden uitgezocht.

De 68-jarige André Lubbers was eigenaar van het bedrijf Sign Vision reclameprodukties. Hij woonde nog maar een korte tijd in de bovenwoning boven zijn bedrijf aan de Van Echtenstraat. Hij woonde daar alleen. De recherche heeft een omvangrijk passantenonderzoek gedaan na de moord en flyers verspreid. Politiemensen praatten met meer dan 170 mensen.