Struikrover

Beste Hendrik-Jan,

Schermafbeelding 2018-05-13 om 09.42.06

Naar aanleiding van je verhaaltje op Misdaadjournalist.nl over de uitzending van De Raadkamer (10-5-2018) het volgende. Wat betreft het verschil tussen Willem Holleeder en Klaas Otto: Holleeder wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van zes mensen. Otto van afpersing, witwassen, bedreiging en het opdracht geven voor een liquidatie. Daar zit volgens mij nogal wat verschil tussen.

Otto is nog niet eens voorgeleid voor de ‘aanslag’, waarbij het OM alleen een CIE-tip lijkt te hebben. Ook het verleden van Holleeder (Heineken-ontvoering, veroordeling voor afpersing) is niet te vergelijken met het verleden van Otto. Dat neemt niet weg dat Otto van ernstige feiten verdacht wordt, zoals ik in De Raadkamer aangaf. En zijn er nog allerlei serieuze zaken in onderzoek.

Dan de niet te kraken telefoon in de bedreigingszaak rond Greetje Bos. Ik zou mezelf iets meer verdiepen in de historie van de PGP’s voordat je hier iets over zegt. Ten eerste is niet alleen de Ennetcom-server gekraakt, maar later nog eentje in Costa Rica: die van PGP Safe. Daarnaast slaagt het NFI er al jaren in om PGP’s te kraken. Namelijk door wachtwoorden te achterhalen, bijvoorbeeld door de inzet van camera’s of forensisch onderzoek op de telefoon zelf.

Tenslotte het door mij gebruikte begrip ‘struikrover’. Ooit gehoord van cynisme, humor, of sarcasme? Of neem je alles erg letterlijk?

Vriendelijke groet,

Mick van Wely