Coke tussen de bananen

Coke tussen de bananen

Een opmerkelijke ontdekking door medewerkers van drie supermarkten in Drenthe, Overijssel en Friesland vanochtend. Na het sjouwen met dozen vol sinaasappels en appels kwamen de bananen aan de beurt. Tussen de bananen zat iets minder gezonds: coke. Foutje bij de distributie kennelijk..

Het gebeurt wel vaker in Nederland. Er gaat iets mis bij het onderscheppen door criminelen van een lading waarin coke zit. Niet alleen de legale handelswaar komt dan aan op de plaats van bestemming, maar ook de verborgen lading. Vaak zitten de drugs tussen fruit.

De coke werd woensdagochtend ontdekt door medewerkers van de supermarkten. In Drenthe zat in dozen vijftien kilo. De politie heeft de vangst naar buiten gebracht om te voorkomen dat, zo zei een woordvoerder van het Drentse korps vandaag, iemand de partij op komt halen en medewerkers van supermarkten en distributiecentra gevaar lopen.

Zit wat in, maar ik kan me ook voorstellen dat degene voor wie de drugs bedoeld waren, zich even gedeisd houdt. De politie heeft ook de nationale recherche ingeschakeld om te onderzoeken waar de coke vandaan komt.

Frappant is dat in Drenthe vorig jaar ook al een partij verkeerd werd afgeleverd. Tenminste: daar leek het op. Iemand die voor de Marechaussee op de Antillen werkte en weer naar Assen verhuisde, vond de 60 kilo in zijn verhuiscontainer. Hij is nooit verdachte geweest.

Teeven zou zoiets vast een ‘drugshandelaarsrisico‘ noemen.