Verdachte moord Tjeukemeer zit in Marokko

Omar Kourrich
Omar Kourrich

De vierde verdachte van de moord op de Amsterdammer Omar Kourrich (35) zit in Marokko. Er is een internationaal opsporingsbevel naar Ayoub A. (18) uitgevaardigd.

De man werkte als stagiair in de sigarenzaak van de 41-jarige Amsterdammer, die al vastzit voor de moord. De zoon van de sigarenboer is ook verdachte. Hij is vrijgelaten in afwachting van zijn proces. De derde verdachte is een man uit Roemeniƫ. Die zit nog wel steeds vast.

Kourrich werd in juli vorig jaar gevonden op een parkeerplaats aan het Tjeukemeer. Hij was gedood en daarna in brand gestoken. De politie vermoedt dat een conflict in het hennepcircuit aan de moord ten grondslag ligt.

De telefoon van de 41-jarige sigarenboer heeft op de avond voordat het lichaam van Kourrich gevonden werd, een telefoonmast bij het Tjeukemeer aangestraald. In de winkel van de man in Amsterdam zijn druppels bloed van Kourrich gevonden.

In het tapijt waarin het lichaam van Kourrich gewikkeld was, trof de noordelijke recherche hondenharen aan. Die zijn waarschijnlijk van de hond van de sigarenboer en zijn zoon.

Meer over de moord op Kourrich: hier