Lichaam uit Hoendiep bij Groningen gehaald (update3)

Technisch onderzoek aan het Hoendiep
Technisch onderzoek aan het Hoendiep (foto Martin Nuver)

(Wie is de opgepakte verdachte? Lees hier actuele bericht)

De politie heeft dinsdagochtend een lichaam uit het Hoendiep bij Groningen gehaald. Het gaat zo goed als zeker om de verdwenen man of vrouw uit het Groninger Westerkwartier. Een echtpaar verdween maandagavond. De omgeving van het Hoendiep is afgezet voor onderzoek. Boven het water cirkelt een politiehelikopter.

De politie zei dinsdagochtend dat nog een tweede lichaam was gevonden. maar sprak dit later weer tegen.

Een ongeluk of een dubbele moord? Bloedsporen op de boot van het echtpaar doen het ergste vrezen. Het echtpaar had maandagavond een afspraak met een mogelijke koper voor de recreatieboot van de twee. Na de maandagavond werd niets meer van de man (70) en vrouw (68) uit Aduard vernomen.

De Groningers zijn waarschijnlijk met de belangstellende voor de boot een stuk gaan varen. De auto van de twee is namelijk bij de oorspronkelijke ligplaats van de boot teruggevonden. De boot dobberde een eindje verderop. In de boot vond de politie bloedsporen. In de auto van het echtpaar lagen persoonlijke spullen van de twee.

De politie heeft de auto meegenomen voor sporenonderzoek en doet sinds maandagavond uitgebreid sporenonderzoek in het kanaal en langs de waterkant. Het is gissen naar het motief  als er inderdaad sprake is van een misdrijf.

Roof? Het echtpaar was niet de koper maar de verkopende partij. En de boot is niet meegenomen. Is er ruzie ontstaan op de boot of was er sprake van een al bestaand conflict tussen de koper en het echtpaar?

De recherche probeert nu te achterhalen wie de koper was. Dat kan bijvoorbeeld door onderzoek naar de telefoongegevens van het echtpaar. De politie sluit nog niet uit dat er sprake is van een ongeluk. In de komende dagen zal sectie worden verricht op het lichaam dat is gevonden.

Ben Stubbe, vermoord aan het Hoendiep in 2004
Ben Stubbe, vermoord aan het Hoendiep in 2004

Als het echtpaar inderdaad is omgebracht, is dat de tweede keer dit jaar dat op één dag twee mensen uit Groningen vermoord worden. In januari werden Gudrun Küster en Trevor Griffiths in de Oosterparkwijk en Groningen-Zuid omgebracht. De teller staat tot dusver dit jaar op 5 moorden in het Noorden.

Moord aan het Hoendiep. Het zou niet de eerste keer zijn. In 2004 werd woonbootbewoner Ben Stubbe dood naast zijn boot gevonden. De moord is nooit opgelost.

Update 15:30: later op de dinsdag is ook een tweede lichaam gevonden in het Hoendiep. De boot is op een oplader gezet en meegenomen voor technisch onderzoek. Het verdwenen echtpaar draagt de naam Westra. De man die de boot wilde kopen komt vermoedelijk uit Dordrecht.

INFO/TIPS over de vermissing van het echtpaar? Graag mailen naar: mickvanwely@gmail.com