Overvaller Oosterwolde ook moordverdachte

Marijke Heijltjes
Marijke Heijltjes

Een mooie ‘bijvangst’. De 33-jarige man uit Fochteloo die op 29 maart tijdens een overval op de Primera in Oosterwolde werd gepakt door de winkelier en klanten, wordt ook verdacht van de moord op Marijke Heijltjes uit het dorp.

De eigenaar van de Primera sloeg de overvaller eind maart met een stuk ijzer het mes uit de handen. Een slechter moment om een overval te plegen had de man niet kunnen kiezen: er waren acht klanten in de winkel. En één van hen was een agent in burger.

Oosterwolde werd al een tijdje geteisterd door overvallen. Eerder was een tankstation (2x) en de Scapino de klos. De man uit Fochteloo wordt nu van vier overvallen in Oosterwolde en eentje in Bakkeveen verdacht.

Eenmaal vast werd de overvaller aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Marijke Heijltjes uit Oosterwolde in september 2012. Justitie zegt niet hoe dat is gebeurd. Een dna-match lijkt het meest voor de hand liggend.

Er worden nu twee mannen verdacht van de moord op Heijltjes. Eerder pakte de politie een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats op. De man is vrijgelaten, maar geldt nog wel als verdachte.

De tweede moord in Oosterwolde
De tweede moord in Oosterwolde

De moord in Oosterwolde is de tweede binnen een half jaar die de recherche in het dorp onderzoekt. Op 9 januari werd Henk Eker hier bij een woning aan de Hooge Esch doodgeschoten. De moord is zo goed als zeker wiet gerelateerd. Achter het huis lag in een schuur een partij hennep. Twee mannen zijn al opgepakt. Naar een derde verdachte wordt gezocht.