Vriendin doodgeschoten Jan Elzinga weer vrij

De politie heeft de vriendin van de in juli doodgeschoten Jan Elzinga, Monique H., weer vrijgelaten. Ook haar broer Marcel H. mag vandaag naar huis. Beide werden opgepakt voor betrokkenheid bij de moord op de Marumer. De vriendin zou de opdrachtgever zijn.

De twee blijven nog wel verdachte. Justitie zegt dat er simpelweg te weinig ligt tegen Monique en Marcel H. om ze langer vast te houden.

Woensdag zou de raadkamer een besluit nemen over de verlenging van het voorarrest van de twee. De advocaten  waren ervan overtuigd dat justitie Marcel en Monique zou laten gaan. Volgens de raadsmannen ligt er alleen de verklaring van schutter Pascal E. tegen de Monique en haar broer.

De advocaat van deze Pascal E. heeft eerder gezegd dat Monique van Elzinga af wilde omdat hij haar stelselmatig zou mishandelen.Volgens de ouders van Monique is dit complete nonsens.

Een vrouw die haar eigen vriend laat afknallen vanwege relationele problemen? Ik geloof het niet. De man die de schutter zou hebben geregeld, Willem P. uit Kampen, is eerder veroordeeld in een zeer grote hennepzaak. Elzinga zou ook in de wiet zitten. Er speelt hier meer.

De ouders van Monique H. reageerden vanochtend erg opgelucht. De twee kinderen weer uit de bajes. “Ik sta te trillen op mijn benen”, zei de moeder vanochtend in een gesprek, kort voordat de politie haar informeerde.

Meer over de zwembadmoord hier en hier