Oplossing liquidatie Elzinga stap dichterbij

De Chrysler die werd gebruikt bij de moord op Jan Elzinga

(update: hier)

Een doorbraak bij het onderzoek naar de liquidatie van Jan Elzinga (40) uit Marum. Die werd op tien juli dit jaar doodgeschoten voor het zwembad in zijn woonplaats. De politie heeft het vermoedelijke wapen gevonden. Op aanwijzing van een verdachte.

Een sloot, kanaal of meertje. Waar het vuurwapen precies is gevonden wil de politie om onderzoeksredenen  niet zeggen, wel dat het wapen uit het water is gehaald.

De vondst is niet alleen belangrijk voor de bewijslast. In ieder geval één van de verdachten uit Zwolle (2) en Elburg (1) heeft de politie verteld waar het wapen is gedumpt en werkt dus mee. Terwijl het moordonderzoek toch vast leek te zitten.

De recherche zegt nadrukkelijk dat de kans groot is dat er nog meer verdachten worden gepakt. De opdrachtgever wellicht? Misschien wordt dan ook duidelijk wat het motief voor de moord was.

Interessant is om te kijken naar alle relevante plaatsen uit het moordonderzoek. De verdachten komen uit dezelfde omgeving:  Zwolle en Elburg. De Chrysler Vogayer die werd gebruikt door de schutter werd gestolen in Wezep. Ligt ook in de buurt. Het wapen tenslotte werd eveneens bij Zwolle gevonden.

Maar wat is dan de connectie tussen Elzinga en dit gebied?

Meer over Elzinga: hier

Info? mickvanwely@gmail.com