Marumse Monique H. vandaag ‘moordverdachte-af’

Vermoord bij het zwembad
Vermoord bij het zwembad

Goed nieuws voor Monique H. (33) uit Marum en haar broer Marcel (31) uit Twijzel. Ze krijgen vandaag van justitie te horen dat ze niet meer worden verdacht van betrokkenheid bij de moord op vriend en zwager Jan Elzinga.

Om tien uur stelt de officier van justitie in Groningen die het onderzoek naar de moord leidt, de twee op de hoogte van de seponering van de zaak.

“Een enorme opluchting. Heerlijk. Voor mij en ook voor mijn broer. We hebben een verschrikkelijke tijd achter de rug. Verdachte ben je heel snel, maar je komt ook na zo’n sepo niet snel meer van dat imago af”, zei Monique gistermiddag.

Zus en broer werden in december opgepakt voor de moord op de vriend van Monique. Die werd in juli in Marum doodgeschoten. Basis voor haar arrestatie was een verklaring van de man die heeft bekend geschoten te hebben.

De advocaat van de Marumse, Cees Eenhoorn, zegt dat ze samen mogelijk een schadevergoeding indienen. “Monique heeft dertien dagen onterecht vastgezeten. En ook nog eens op basis van slechts één verklaring”, aldus Cees Eenhoorn. Voor een dag onterecht ‘zitten’ keert de staat honderd euro uit.

Moord in de hennepsfeer
Moord in de hennepsfeer

Het motief voor de moord op Jan Elzinga zit waarschijnlijk in de hennepsfeer. Dat is onder meer gebleken uit informatie van de Criminele Inlichtingen Eenheid (CIE). Eén van de verdachten die werd opgepakt en nog steeds vastzit is een man die eerder is veroordeeld voor grootschalige hennepteelt.

Justitie komt vandaag (04-04-2013) met een persbericht over de seponering

Meer over hoofdverdachte Willem P.: hier