‘Hugo Charles zou nooit zomaar verdwijnen’

Autocoureur vermist

 

(KLIK  hier  OP NIEUW BERICHT VAN 10 APRIL)

De autocoureur en -handelaar  Hugo Charles (47) uit het Limburgse Echt is sinds donderdag 29 maart vermist. De politie heeft een Team Grootschalige Opsporing (TGO) op de verdwijning gezet. Net als de politie vreest zijn plaatsgenoot en beste vriend, Wim Vintges (48) het ergste.

Voor Vintges dit weekend geen ‘paasreces’. Hij staat in het bedrijf Charles Automobielen in Echt klanten te woord. “Geheel in de geest van Hugo. Want het was een levensgenieter, maar ook een keiharde werker”. Vintges is naast vriend ook zakelijk adviseur van Charles.

De dagen voor de verdwijning van Charles had Vintges net als altijd dagelijks contact met zijn vriend. “Maandag heb ik nog de crematie van zijn moeder met hem doorgenomen. Dinsdag en woensdag hebben we nog uitgebreid gebeld en donderdag schudde ik nog de hand van Hugo hier op het bedrijfsterrein. Daarna heb ik niets meer van hem gehoord.”

Vintges weet het zeker. Charles is niet iemand die er zomaar vandaar gaat. Ook niet als hij zwaar in de problemen zit. “Hij heeft een zoontje en twee dochters. De kinderen en zijn vriendin zou hij nooit zomaar achterlaten.” Charles heeft dochters van 18 en 21 uit een eerder huwelijk. Met zijn huidige vriendin heeft Hugo  een zoontje van twee jaar. Vintges: “De kinderen hebben het erg  zwaar met de vermissing.”

Waren er financiële perikelen? “Het jaar 2011 was ondanks de crisis voor Hugo het beste jaar van de afgelopen tijd. Hij had totaal geen problemen. Hugo zou na een onderbreking dit jaar het racen ook weer oppakken. Ik heb vanochtend zijn aantekeningen voor de herstart nog doorgelezen.”

Charles heeft volgens Vintges geen criminele antecedenten. “Voor zover ik weet is hij nooit de fout ingegaan. Ik heb ook niets gehoord over een eventuele afpersing. Of dat hij aangifte heeft gedaan van iets. ” De politie doet, zoals gebruikelijk, om privacyredenen geen mededeling over de achtergrond van Charles.

De autohandelaar had op donderdag 29 maart een zakelijke afspraak in Waardenburg, 111 kilometer verwijderd van Echt. Zijn Audi A6 is afgesloten teruggevonden langs de snelweg A12 op de parkeerplaats De Meern Zuid bij Utrecht. Geparkeerd bij de ingang van het AC restaurant De Meern.

De Meern Zuid (A12)

Vintges: “Hugo had wel vaker ergens een afspraak langs de kant van de weg. Dat was gezien zijn werk niet ongebruikelijk. Er zit ook een BMW dealer in Waardenburg waar hij vaak kwam.”

De recherche heeft inmiddels het IMEI nummer van de telefoon van Charles opgevraagd. Belangrijk is de vraag, en dat zal blijken uit onderzoek naar de gespreksgegevens van Charles, met wie de autoracer telefonisch contact had die donderdag. Vintges heeft geen idee wie zijn vriend zou treffen in Waardenburg.

De vriend van Hugo vreest het ergste. “Ik kan zijn verdwijning totaal niet plaatsen. Het is een volslagen mysterie”. De politie onderzoekt met 25 rechercheurs de vermissing van Charles en doet geen mededelingen over de voortgang van het onderzoek. Er zijn dus dusver zo’n 30 tips bij de politie binnengekomen over de vermissing van de autohandelaar uit Echt.

Info/reageren? mickvanwely@gmail.com

Eerder bericht over Charles en andere vermissingen: hier

 

Charles na een stevige crash