Alsnog gerechtigheid bij moord zonder lijk

Henk Peters (foto website Peter R. De Vries)

Toch nog een veroordeling in de Arnhemse moord zonder lijk. Waar de rechtbank Arnhem onvoldoende bewijs zag voor de rechtstreekse betrokkenheid van Frans J. bij de dood van hobbyfotograaf Henk Peters uit Doorwerth, durfde het Hof wel een veroordeling aan. J. kreeg vrijdag 18 jaar cel aan de broek . Waarom?

Het  Hof kwam niet tot een andere conclusie omdat er na het vonnis meer belastende informatie over de verdachte naar voren is gekomen. Het Arnhemse gerechtshof houdt er simpelweg een andere visie op na dan de rechtbank. Als je het arrest goed leest, dan is wegmaken van het lichaam van het lichaam van Peters, het enige ‘knappe’ wat Frans J. heeft gedaan.  J. maakte in de periode voorafgaand en na de moord de ene na de andere blunder (zie link naar arrest en onderstaande link naar eerder verhaal).

Wat zwaar meewoog bij de strafmaat  is dat verdachte Frans J. tot en met de zitting bij het Hof altijd heeft gezwegen. En dus ook niet heeft verteld waar het lichaam is van Peters. De moeder van Peters overleed zonder dat ze afscheid kon nemen van haar zoon.

De veroordeling biedt hoop voor justitie en nabestaanden bij andere moord-zonder-lijk zaken. En leidt ongetwijfeld tot verontwaardiging bij advocaten. Ongetwijfeld zal cassatie volgen.

Lees hier een eerder verhaal: over moorden zonder lijk en de overvloed aan bewijs in de zaak Peters