Sectie geeft geen duidelijkheid over doodsoorzaak man in vijver Luinjeberd

Moord in Luinjeberd?
Moord in Luinjeberd?

Sectie op het lichaam van de 57-jarige man die zondagmiddag dood in een vijver achter zijn huis in Luinjeberd werd gevonden, heeft niet duidelijk gemaakt of er sprake is van een misdrijf. De politie houdt er daarom nog steeds rekening mee dat de man is omgebracht.

Dat heeft de politie dinsdagochtend laten weten. Wat precies de doodsoorzaak is wil de politie om onderzoeksredenen niet zeggen.

De man werd zondag door een buurman aangetroffen. De manier waarop de Fries werd gevonden riep vragen op bij de politie. Hij blijkt zaterdagavond bezoek te hebben gehad van een aantal mensen. Die zijn er tot zondagochtend half twee geweest. De politie wil weten wie die mensen zijn.

Als het inderdaad om een misdrijf gaat, is de man uit Luinjeberd het negende slachtoffer dit jaar in het Noorden. Nog nooit eerder werden in de eerste drie maanden van het jaar meer dan zeven mensen omgebracht.

Ook landelijk is een piek te zien. Het hoge moord- en doodslagcijfer staat haaks op het beeld van de afgelopen jaren. Sinds 2000 is het aantal moord- en doodslagzaken met grofweg dertig procent afgenomen.

Lees hier: moorden in het Noorden

Info? mail naar: mickvanwely@gmail.com