Ron P. en de moord op Anneke van der Stap

Vanavond over het proces Ron P.

De rechtbank Den Haag trekt volgende week vijf dagen uit voor het proces rond de moord op Anneke van der Stap (22) uit Rijswijk. De markante studente beeldende kunst werd op 22 juli 2005 dood aangetroffen in de bosjes aan het Jaagpad in Rijswijk. Verdachte van de moord: Ron P. (37) van de Puttense moordzaak (1994).  De moordenaar van Christel Ambrosius. Vanavond blikken we in BNN Today vooruit op het proces.

Ron  P. werd in februari 2010 opgepakt voor de moord. Hij zat toen vast voor de Puttense moordzaak. P. bleek in het bezit te zijn van meerdere spullen van Anneke van der Stap. Ook vertelde zijn ex-vriendin dat P. ten tijde van de

Anneke van der Stap

moord op Van der Stap zijn bestelbus ineens had overgeschilderd.

Net als de Puttense moordzaak gold de moord op Anneke van der Stap als een groot mysterie. Voor de Puttense moordzaak zaten jarenlang twee mannen onschuldig vast. Ron P. kon pas in 2008 worden opgepakt voor de moord op Christel Ambrosius na een dna-match. Hij moest dna afstaan na de mishandeling van zijn vriendin. P. zit een straf uit van 18 jaar.

Vanavond in BNN Today (20.30 uur, Radio 1)) : wie was Anneke van der Stap? Wat voor persoon is Ron P.? En hoe kijkt de advocaat van P. tegen de bewijslast aan?