Drugs, een kogelgat en een onheilspellend telefoontje (update)

De verdwenen autohandelaar Charles

‘Ik hou van je. Niet vergeten hè’. De laatst bekende woorden van autohandelaar Hugo Charles uit Echt in een gesprek met zijn dochter aan de vooravond van zijn verdwijning. Was Charles dan toch ergens bang voor? Het programma Opsporing Verzocht besteedde dinsdagavond aandacht aan de vermissing. De uitzending leverde 15 tips op.  Justitie heeft 10.000 euro tipgeld uitgeloofd.

De politie, zo bleek dinsdagavond uit Opsporing Verzocht, heeft toch bijzondere zaken gevonden in de loods in Susteren waar onderzoek werd gedaan na een tip over schoten die er waren gehoord. In een Porsche die er stond ontdekte de recherche in het motorblok een kogelgat, harddrugs en op verpakkingsmateriaal een etiket van Hugo Charles Automobielen: het bedrijf van Charles. Het is niet duidelijk of er in de loods is geschoten of buiten de loods.

Had de Limburger dan hier een afspraak en niet in Waardenburg? Of werd hij hierheen gebracht? De privédetective Ben Zuidema suggereerde vorige maand in de Telegraaf dat de verdwijning van Charles mogelijk te maken kan hebben met een bende oldtimerdieven.

Bijzonder is ook dat twee mannen, waaronder een Marokkaan uit Amsterdam, in de nacht voor zijn verdwijning bij de woning van Charles naar de autohandelaar hadden gevraagd. De politie weet wie de Amsterdammer is en is op zoek naar hem. Leidde Charles een dubbelleven of wist of zag hij iets wat hij niet mocht zien of weten? Bizarre zaak. Leeft Charles nog of is weer sprake van een moord zonder lijk? Tenminste: tot dusver.

Meer over Charles hier en de hier is de uitzending van Opsporing Verzocht te zien.