Al drie mannen gepakt voor cafémoord

Moord in Het Kleine Kroegje

En dat is nummer drie. Vandaag pakte de politie in Groningen een derde verdachte op voor de Groninger cafémoord van 4 februari. Ook deze 35-jarige man wordt volgens de politie verdacht van medeplegen van de moord. Net als de 55-jarige Groninger die begin april werd aangehouden.

De eerste verdachte die de politie oppakte was de 30-jarige Javier S. uit de stad. Hij wordt gezien als de vermoedelijke schutter. De man werd daags na de schietpartij in café ’t Kleine Kroegje gearresteerd. Bij de schietpartij kwam de 35-jarige Veendammer Ertas Cakici om het leven.

De Veendammer werd neergemaaid met een automatisch wapen. Vermoedelijk een Scorpion. Het wapen is nog niet gevonden. S. werd opgepakt op het vliegveld van Parijs en uitgeleverd. De man wordt al weken verhoord, maar heeft nog geen bekentenis afgelegd.

Welke rol de recherche de twee medeverdachten toedicht, is nog niet duidelijk. Mogelijk waren ze betrokken bij een ruzie in de stad die voorafging aan de schietpartij, hebben ze Javier S. het wapen geleverd, op een of ander manier geassisteerd bij de moord of S. geholpen bij het vluchten. De politie doorzocht vanochtend drie panden in de Groningen. Diverse goederen zijn voor onderzoek in beslag genomen. De politie werkt nog met 25 politiemensen aan de zaak. Met het verhoor van de derde verdachte is al begonnen.

Javier S. is deze week van advocaat gewisseld. Morgen maar eens bellen met deze raadsman. Een grote. Bekende. Ergens in het Westen..

Meer over de Groninger cafémoord hier. Met een 3D-tekening van het kroegje.