Veel tips, maar nog geen Hugo Charles

De vermiste coureur Charles

(ZIE NIEUW BERICHT van 9 april hier)

De politie in Noord-Limburg is nog steeds op zoek naar autocoureur en -handelaar Hugo Charles. Sinds het media-offensief van woensdag zijn er ruim twintig tips binnengekomen bij de politie. Of er wat interessants tussen zit, is onduidelijk.

De politie houdt sterk rekening met een misdrijf. Waaruit blijkt dat? Een woordvoerder van de politie zei woensdagavond dat vooral het feit dat Charles (47) uit Echt niet op kwam dagen op de crematie van zijn moeder (31 maart) de wenkbrauwen deed fronsen bij politie en familie. Hij zou al die donderdagavond na een afspraak gewoon thuis komen. De Audi A6 van Charles is afgesloten teruggevonden op parkeerplaats De Meern Zuid langs de snelweg A12.

Zijn er sporen van een misdrijf in de auto aangetroffen? Heeft Charles criminele antecedenten? Zegt de politie niets over. Vaststaat dat hij niet suïcidaal was.

Per jaar worden tussen de 16 en 20.000 mensen als vermist opgegeven bij de politie (cijfers KLPD). Driekwart van de vermiste personen duikt binnen 24 uur weer op. Ruim 90 procent is binnen drie dagen terug. Soms start de politie een groot onderzoek en duikt iemand pas na een week op. Zoals dat gebeurde bij een kroegbaas uit Groningen. De man zat in zware financiële problemen, zag het niet meer zitten en vluchtte naar het buitenland. Ook dat kan het geval zijn bij Hugo Charles.

Het is overigens maar sterk de vraag of de politie het achterste van de tong laat zien. Misschien zijn er meer aanwijzingen die wijzen op een misdrijf, maar worden die uit tactische overwegingen niet naar buiten gebracht.

Informatie over Hugo Charles? Mail naar mickvanwely@gmail.com

Andere recente vermissingen (waarbij de recherche overigens uitgaat van moord) in het Noorden: hier en hier en hier