Man opgepakt voor moord echtpaar

 

Zoeken naar sporen aan het Hoendiep (foto Martin Nuver)
Zoeken naar sporen aan het Hoendiep (foto Martin Nuver)

 

De politie heeft woensdagochtend een 40-jarge man zonder vaste woon- of verblijfplaats in Groningen opgepakt voor de moord op Lammert (70) en Marga Westra (68) uit Aduard. Dat heeft de politie bevestigd. De lichamen van de twee werden dinsdagochtend en -middag uit het Hoendiep in Groningen gehaald en zijn geĆÆdentificeerd.

De Westra’s uit Aduard hadden in Hoogkerk maandag een afspraak met een man om hun boot te verkopen . Na de afspraak werd niets meer van de twee vernomen. De kinderen schakelden toen de politie in. De boot Mailo werd op een andere plek aan het Hoendiep teruggevonden. In de boot trof de politie bloedsporen aan.

Getuigen hebben gezien dat iemand met de boot wild het Hoendiep doorkruiste, vervolgens aan land kwam en met een auto wegreed. De boot is op een oplader gezet en afgevoerd voor nader sporenonderzoek. Het huis van het echtpaar in Aduard werd gisteren bewaakt door de politie.

Het echtpaar kocht de boot Mailo zo’n tien jaar geleden. Ze wilden de schuit verkopen om met de opbrengst een reis te maken.

Lees hier een eerder verhaal