Recherche onderzoekt herkomst mes

Onderzoek bij de woning in Roden
Onderzoek bij de woning in Roden

Ging Jacco R. met een mes naar de woning van Annemieke van Dijk in Roden om haar doelbewust van het leven te beroven? Getuigen hebben dit verklaard. De recherche onderzoekt dit nu.

R. stak dinsdag zijn ex-vriendin Annemieke van Dijk (17) dood in haar huis in Roden. De zaterdag ervoor had ze een einde gemaakt aan de relatie met de jongen. Hij kon het niet verkroppen dat de relatie beëindigd was.

R. zou met handschoenen en een mes naar de woning zijn gegaan. Nadat R. haar neerstak werd het broertje van Annemieke geconfronteerd met haar zwaargewonde zus. R. werd kort na het steekincident opgepakt bij de voetbalvelden van VV Roden. Zowel hij als Annemieke was lid van de club.

De politie bevestigt dat ze onderzoek doet naar de herkomst van het mes dat na de steekpartij bij R. werd aangetroffen. “Wij horen verschillende verhalen en moeten achterhalen wat klopt”, zei de politie donderdag. R. heeft bekend dat hij Annemieke ombracht.

De dood van de tiener heeft een zware impact gehad op het dorp. De voetbalclub hield deze week twee bijeenkomsten voor leden. Ook op de school van Annemieke, De Lindenborg in Leek, is een bijeenkomst gehouden voor leerlingen.

Lees ook: ‘Een jongere kan een relatie veel intenser beleven’