Oeps, bijna een moord over het hoofd gezien

mortuariumHet scheelde maar weinig. Als de medewerker van een mortuarium in Groningen op 18 januari niet nauwkeurig naar het stoffelijk overschot van Gudrun Küster (66) had gekeken, was haar dood weggestreept als een natuurlijk overlijden. De 37-jarige verdachte van de moord op de Groninger Trevor Griffiths (71) zou dan alleen maar verdacht van één moord.

Het is toch wonderlijk. Zowel de politie als een arts van de GGD zagen niets opvallends aan het levenloze lichaam van Küster. Een misser. Agenten waren in het huis van de oude dame aan de Oliemuldersweg in Groningen komen kijken na een telefoontje van een bezorgde kennis.

’s Avonds werd de politie gebeld vanuit het mortuarium. Een medewerker had vreemde, verdachte plekken op het lichaam gezien en koesterde argwaan. De politie besloot alsnog een anatoom-patholoog in te schakelen. Die stelde vast dat Küster door geweld om het leven is gebracht.

De brand bij Griffiths
De brand bij Griffiths

De rest van het verhaal is inmiddels bekend. Dezelfde nacht pakte de politie een 37-jarige crimineel uit Groningen op die verdacht wordt van een tweede moord. Op dezelfde dag nota bene. De politie ontdekte na een brand in een woning in Groningen-Zuid het lichaam van Trevor Griffiths (71). Ook hij bleek te zijn omgebracht.

De verdachte maakt het de politie niet makkelijk. Hij weigert aan wat dan ook mee te werken. Doet gewoon niks. De politie gaat dinsdag opnieuw de woning van Küster uitkammen en buurtonderzoek doen. Er is nog erg weinig over de vrouw bekend.

NB: de p0litie heeft maandag bevestigd dat in eerste instantie ten onrechte is uitgegaan van een natuurlijke dood

Info? mickvanwely@gmail.com