Nog veel vragen week na moord op Jan Elzinga

Van lb naar ro: de brandende Chrysler Voyager van waaruit mogelijk is geschoten, de uitgebrande auto op de parkeerplaats van de crossbaan, slachtoffer Jan Elzinga en de bloemen voor Elzinga (foto DvhN)

(update hier)

Werd een conflict bij de handel in gestolen motoren en schademotoren Jan Elzinga fataal? Mensen uit de directe omgeving  van de Marumer vertellen dat Elzinga handelde in ‘foute’  motoren uit België en Italië. De politie zegt serieus onderzoek te doen naar dit verhaal.

Na een week speuren met veertig mensen is voor de politie nog onduidelijk wie achter de moord zit op Jan Elzinga (40). Het is een raadsel waarom en door wie de man van schijnbaar onbesproken gedrag brutaal is neergeschoten op straat voor het zwembad in zijn woonplaats. Schijnbaar, want Elzinga hield er zowel zakelijk als privé een eigen agenda op na. Hij zou eerder ook al bedreigd zijn.

De politie onderzoekt verschillende scenario’s. Enkele op een rij:

– Jan Elzinga is letterlijk  slachtoffer van een persoonsverwisseling: de verkeerde persoon is doodgeschoten

– Jan Elzinga is vermoord vanwege een conflict in de privésfeer

– Jan Elzinga is omgebracht als gevolg van een zakelijk conflict in de sfeer van de handel in gestolen motoren en schademotoren (Mogelijk zou daarbij drugs bedoeld of onbedoeld een rol kunnen hebben gespeeld)

– Jan Elzinga is onbedoeld getuige geweest van iets of hoorde iets, wat hij niet mocht zien of weten. Dat kan ook verband houden met de motorenhandel

Dinsdagmorgen kamde de politie de omgeving van het zwembad uit. Daar waar Elzinga beschoten werd. Putjes werden geleegd en bossages doorzocht. Op zoek naar sporen. De zoektocht heeft niets opgeleverd. Dinsdagavond besteedt Opsporing Verzocht aandacht aan de moord. Een eerdere uitzending leverde 40 tips op.

De politie heeft net als bij de zaak Nico Leeuwe, de boodschappenman van de rosse buurt, een website over ‘Marum’ gemaakt. In tegenstelling tot de eerdere site, is er dit keer geen plaats voor mogelijke scenario’s. De site is een stuk statischer.

Meer over de zaak Elzinga: hier

De politie hoopt via een speciale website informatie te krijgen over de moord

INFO? MAIL MET: mickvanwely@gmail.com