Juwelier blij met hogere straf voor overvallers

Een vrouw uit een bakkerij werd onder schot gehouden

Juwelier Perry Slagter uit Groningen baalde twee weken geleden flink toen justitie 2,5 en vier jaar cel eiste tegen de Amsterdammers die een overval pleegden op zijn bedrijf Scheich in Groningen. De straffen vielen hem zwaar tegen. De rechtbank kwam deze week tot blijdschap van Slagter tot hogere straffen dan geëist werden. Namelijk 4 en 6 jaar.

Justitie eiste 2,5 en 4 jaar tegen de twee voor de overval op Scheich, het bedreigen van een persoon op straat met een vuurwapen, een poging overval in Landsmeer op een supermarkt en wapenbezit. Andere ten laste gelegde gewelddadige overvallen achtte de rechtbank net als justitie niet bewezen. Beide overvallers pleegden eerder soortgelijke delicten.

“Eindelijk gerechtigheid. Ik baalde enorm van de lage straffen die werden geëist. Het vonnis doet recht aan wat er gebeurd is. We zijn in de winkel met een vuurwapen bedreigd en buiten kreeg iemand die niets met de overval te maken had een vuurwapen op zich gericht”, zei Slagter in een reactie op het vonnis. Slagter heeft een vordering van 85.000 euro ingediend. De buit bedroeg destijds ruim 150.000 euro.

Weet u het nog? De overval op juwelier Scheich in oktober 2010 in Groningen werd vastgelegd door een passant met een mobiele telefoon. Het filmpje op You Tube werd ‘grijs bekeken’.

De Amsterdamse overvallers van Marokkaanse afkomst waren zo knullig om zich precies voor het oog van een beveiligingscamera voor te bereiden op de overval. Nog een filmpje dat honderdduizenden keren werd bekeken.

Eén van daders is nog zoek. Volgens het OM maakten ze deel uit van een grotere club overvallers die ook nog overvallen in onder meer Mijdrecht en Oss pleegden De overige verdachten zijn niet gepakt. De buit is nooit teruggevonden. Een gouden hangertje van Scheich werd deels teruggevonden in een klomp goud van een paar kilo. Die werd onderschept in Duitsland bij een controle.