Het moordmysterie Roo/Bont: een tweeluik (update)

Lichaamsdelen werden in sporttassen teruggevonden
Lichaamsdelen werden in sporttassen teruggevonden

Onlangs werden in Staphorst de botten van de in 1995 omgebrachte coffeeshophouder Harry Roo opgegraven voor nieuw onderzoek. Justitie onderzoekt de link tussen deze deels opgeloste moord en de onopgeloste moord op de straatprostituee Antoinette Bont. Lees een gratis tweeluik over de zaken (link onderaan).

In juli 1995 werden in Groningen de coffeeshophouder Harry Roo en de straatprostituee Antoinette Bont omgebracht. De lichamen van de twee werden in delen teruggevonden. Er zijn veel overeenkomsten tussen de zaken. Was er een verband?

In januari 2011 werd bekend dat de recherche onderzoek deed naar de relatie tussen de moorden (zie DvhN). Misdaadjournalist Peter R. de Vries besteedde later ook aandacht aan de twee zaken en de overeenkomsten.

Eerder onderzoek leverde geen doorbraak op. Mogelijk lukt het nu wel met nieuwe technieken, waarbij het NFI kijkt naar overeenkomsten tussen het voorwerp waarmee de botten van Roo en Bont zijn bewerkt en de manier waarop dat gebeurde. Luister hier naar een radiofragment op DeNieuwsBV (radio1), met toelichting van een specialist van het NFI.

De sleutel tot het oplossen van de moord op Bont ligt mogelijk in de botten van Roo.

Lees hier de tweeluik