Genomineerd voor De Tegel

Met maatje en collega Bas van Sluis genomineerd voor de prijs De Tegel in de categorie nieuwsjournalistiek. De Tegel is de hoogste waardering voor de beste journalistiek in 2011, zoals de jury het omschrijft.

De nieuwsproductie betrof de reeks verhalen over misstanden in de jacht in Drenthe. Over jagers die op grote schaal vossen en roofvogels vergiftigden om zo de concurrent uit te schakelen. Zo werden fazanten niet opgegeten en hadden de jagers tijdens hun bedrijfsuitjes wat te schieten.

De geliefde fazant

We hebben een jaar lang onderzoek gedaan en ons verdiept in de wereld van de jacht. In sloten gelegen, veel boze betrokkenen aan de telefoon ondervraagd en ons vooral verbaasd.

Na een jaar publiceerden we een groot bijlageverhaal en veel vervolgverhalen. Hard werken, maar ook veel plezier gehad. En dat is belangrijk in de journalistiek.

Wij wensen de andere twee genomineerden in de categorie Nieuwsjournalistiek EenVandaag en Nieuwsuur erg veel succes! En natuurlijk ook de genomineerden in de overige categorieën.

 

 

Hieronder het bijlageverhaal waar het mee begon en het bijbehorende nieuwsverhaal:

Jacht nieuws

Jacht 2