Duiken naar Ilham en een arrestatie achter de ramen

Een duiksessie leverde niets op

Overal heeft de politie al gezocht, maar tevergeefs. Het lichaam van de in 2010 verdwenen Ilham Benchelh uit Siddeburen is nog niet gevonden. En het ouderlijk  matras dat haar man en moordverdachte Kasem M. dumpte rond de datum waarop ze verdween, is ook nog zoek. Vandaag waagde het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) in een recreatiegebied bij Kolham een poging.

De politie was er vrij zeker van dat er iets relevants gevonden zou worden in het Zwaneveldsgat bij Kolham. Want: de tip die aanleiding was voor de zoektocht was behoorlijk concreet. Wat er precies is gezegd, houdt de recherche geheim. Daderinfo.

Rechercheurs van het noordelijke cold case team kwamen dan ook zelf kijken naar de duikers en andere KLPD ‘ers. Ze kamden de bodem van het meer uit en doorzochten met honden bossages. Iedere vierkante meter onder water wordt bij zo’n duikactie twee keer bekeken. Een vondst hing in de lucht. Maar helaas.

De politie zocht al op tientallen plekken in de provincie Groningen en Drenthe naar het matras en lichaam. Worden ze gevonden dan durft justitie zo goed als zeker wél een zitting met Kasem M. aan. Nu nog niet. Het schort nog aan bewijs. Alhoewel er zoveel tegen M. ligt (zie onderaan bericht).

Bij een andere moordzaak boekte de recherche deze week wel een succes. Het tweede al. In de Groninger Nieuwstad werd een Columbiaanse prostituee opgepakt op verdenking van

Nico Leeuwe

betrokkenheid bij de dood van ‘de boodschappenman’ van de rosse buurt: Nico Leeuwe. De man die ook haar voorzag van boodschappen en hulp in nood. De aanhouding volgt op de arrestatie van een man in Spanje in april. Ook een Columbiaan.

Wordt de moord op Leeuwe alsnog opgelost? Is de recherche in staat om de verdachten te koppelen aan de plek waar Leeuwe in september vorig jaar werd gevonden? De politie kan wel een succesje gebruiken. Achter vier recente moordzaken ontbreekt nog een vinkje. En het zijn geen abc-tjes..

ONOPGELOST: Lees meer over de verdwijning van Ilham Benchelh , de dood van Nico Leeuwe, de moord op  Derk Kiers  en de Groninger cafémoord